ZANIMIVOSTI IN DOGODIVŠČINE NA POTI IZ KATMANDUJA DO HONG KONGA (skozi Tibet in Kitajsko), VAM BO DANES OB 17. URI PREDSTAVIL, VEDNO ZANIMIV ZORAN FURMAN

2021-03-26T15:01:56+01:00 26. 3. 2021|
VABIMO VAS V NAŠO ZOOM DRUŽBO
Geslo:vgc
Iz glavnega mesta Nepala – Katmanduja se odpravimo na dolgo vožnjo do meje s Kitajsko oz. Tibetom. Odpravimo se proti prestolnici Lasa. Na poti obiščemo bazni tabor Everesta in številne templje, ki stojijo ob poti. Najbolj me očara mistična pokrajina. Novonastala vasice in mesta, ki so namenjene za preseljevanje ljudi s Kitajske v Tibet je žalostna zgodba današnjega Tibeta. Tudi Lasa, prestolnica pokrajine je že pravo velemesto, v katerem se skriva starodavna palača in rezidenca dalajlame – Potala in številni templji in samostani. Sledi vožnja z vlakom do Čengduja, prestolnico province Sečuan. Jutranji obisk pand in Velika Buda po imenu Dafo, sta razlog, da sem obiskal Čhengdu. Sledi obisk Litanga in Tagong, kjer živi veliko Tibetancev.
Na poti proti Hong Kongu obiščem še provinco Yunan z Dali, Lijiang in Shilong, ter Yangsho. Zadnje dni potovanje preživim v metropoli Hong Konga preden se odpravim domov.