DANES 19.3.2021 OB 17. URI, VAS VABIMO, DA SE NAM PRIDRUŽITE NA; POTOPISNEM PREDAVANJU – ZORAN FURMAN Transibirska železnica – Iz Moskve do Pekinga

2021-03-19T10:58:25+01:00 19. 3. 2021|
Že samo ime pove veliko. Več kot 7600 km dolgo potovanje z vlakom pričnem v Moskvi, prestolnici vsemogočne Rusije. Po ogledu Rdečega trga, Kremlja in katedrale Sv. Vasilija se usedem na vlak in podam na 5 dni dolgo vožnjo do Mongolije. Da mi na vlaku ni bilo dolgčas, so poskrbeli sopotniki: norveška brata in skupina ruskih profesorjev, s katerimi smo se vsak večer dolgo v noč zabavali.
Po petih dneh vožnje z vlakom prispem v Ulan Bator. Lokostrelstvo, konjske dirke in rokoborba so trije najpomembnejši mongolski športi.
Nato se ponovno usedem na vlak in pot nadaljujem proti Kitajski prestolnici Peking. Tja pridem ravno v času olimpijskih iger. Ogledam si Prepovedano mesto in Kitajski zid. Iz Pekinga nadaljujem potovanje proti Xian, kjer me fascinirajo svetovno znani glinasti vojščaki. V Chengdu me očara park z očarljivimi in prisrčnimi pandami in velika Buda. Potovanje končam v gospodarskem središču Kitajske-Šanghaju.