JAGODNA TORTA

2021-04-15T12:51:01+00:00 15. 4. 2021|
Če že vreme nič kaj ne spominja na pomlad, smo se odločili, da se pa malo razvajamo s prvimi jagodami. Sicer so tiste iz domačega vrta boljše, a kdo bi čakal tako dolgo.
Spečemo navaden tortni biskvit; jajca ločimo na beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo sneg in jim med stepanjem dodamo ščepec soli. Rumenjakom dodamo sladkor in stepamo, da se masa podvoji, dodamo malo vode in olje. Moko in pecilni prašek zmešamo in presejemo, premešamo in na koncu narahlo primešamo še sneg . Zmes zlijemo v s peki papirjem obložen tortni model. Spečemo in pustimo, da se ohladi.Ohlajen biskvit prerežemo, ga nasočimo, namažemo s kremo ( stepena sladka smetana, mascarpone sir, sladkor, želatina in sesekljane jagode). Kremo prekrijemo z drugo polovico biskvita, in premažemo s stepeno sladko smetano, ki smo ji dodali kremfix . Dekoriramo po želji in postavimo v hladilnik.