RIČET

2021-05-07T15:33:01+02:00 4. 2. 2021|
Ješprenj namočimo v vodo in ga pustimo nekaj časa, najbolje čez noč.. Opran ješprenj, kuhamo v slani vodi približno pol ure. Na maščobi pražimo drobno sesekljano čebulo, ko zastekleni, ji dodamo na kocke narezano korenje in še malo pražimo, nato zalijemo in začinimo s soljo, poprom, malo vegete… Juhi dodamo na kocke narezan krompir in ko je ta mehak, še žlico mezge (mi smo ga pripravili brez). Kuhan ješprenj speremo z vodo in ga dodamo juhi, ki ji po želji lahko dodamo nekaj tekočine, kjer smo kuhali meso. Dodamo še na kocke narezano meso, kranjsko….. in kuhan fižol. Še nekaj minut vse skupaj pokuhamo, da se sestavine prepojijo. Ričet lahko pripravimo tudi brez mesa. Preden jed serviramo dodamo še drobnjak.