UNICEF ima novo spletno stran za pomoč otrokom v stiski

2018-11-09T13:12:32+01:00 9. 11. 2018|

Tudi Socio-VGC je ena izmed UNICEF-ovih varnih točk za otroke v stiski, zato vas obveščamo, da ima Unicef novo spletno stran ob pomoči katere lahko otroci, ki so v stiski ali zgolj potrebujejo pomoč, lažje pridejo do zanje pomembnih informacij. Veseli bomo, če nam boste pomagali pri delitvi informacij o le-tej med otroke, starše, babice, dedke in vse ostale, da bodo resnično vsi otroci prišli do pravih informacij in podpore, če jo bodo potrebovali.

“Otroci, ki se znajdejo v težavah, se lahko v UNICEF-ove Varne točke po pomoč zatečejo vse dni v letu. Da bo pot do pomoči za otroke odslej še hitrejša in enostavnejša, je v teh dneh zaživela posebna spletna stran www.varnetocke.si ki otrokom v stiski omogoča prikaz najbližjih UNICEF-ovih Varnih točk njihovi trenutni lokaciji ter številne praktične nasvete za pomoč v stiski.

UNICEF-ove Varne točke so v 16 letih zaživele že v 85 krajih po vsej Sloveniji. V več kot 670 Varnih točkah sodeluje več kot 1500 srčnih ljudi, ki prostovoljno pomagajo otrokom, ko se znajdejo v težavah. Da bo iskanje pomoči za otroke in mlade odslej še hitrejše in bolj enostavno, je UNICEF Slovenija v sodelovanju z digitalno agencijo Renderspace lansiral posebno spletno stran www.varnetocke.si, prilagojeno mobilnim napravam, ki jih mladi vse bolj uporabljajo. S pomočjo interaktivnega zemljevida bo otrok, ki se je znašel v stiski, kar najhitreje izvedel za najbližjo Varno točko v njegovi okolici in našel številne praktične nasvete, kako se odzvati ob različnih težavah in kje dobiti pomoč poleg obiska Varnih točk.” Vir: (http://www.unicef.si/novice/14143/z-novo-spletno-stranjo-otroci-se-hitreje-do-pomoci-v-unicef-ovih-varnih-tockah)