Kako pripravimo KANELONE

2021-05-07T15:19:21+02:00 30. 4. 2021|

Za kanelone si lahko omislimo več vrst nadevov ( zelenjava, šampinjoni, sir…) mi smo tokrat pripravili mesni nadev.

Mleto meso prepražimo na čebuli in česnu, solimo, popramo, dodamo še majaron, origano in mleto papriko. Zalijemo z vodo in dušimo tako dolgo, da meso omehča in se tekočina povre. Pustimo, da se ohladi. Medtem spečemo palačinke. K ohlajenemu mesu dodamo jajčko in malo kisle smetane. Palačinke napolnimo, zvijemo/prepognemo jih tako, da nam nadev ne pade ven. Polnjene palačinke postavimo za nekaj časa v hladilnik, da jih potem lažje paniramo (moka, jajca, drobtine). Olje segrejemo in kanelone ocvremo. Položimo jih na papirnato brisačo, da vpije odvečno maščobo. Serviramo jih s tatarsko omako in/ali kečapom.